OSL_detoxing_green_pasta_1140x600_FI.jpg

Kevyt ja puhdistava viherpasta

Testaa tätä ravintorikasta ja keväistä pastaa, joka on täynnä elimistöä puhdistavia ainesosia. Lisäksi se jättää olosi kevyeksi, sillä tavallinen pasta korvataan kesäkurpitsanuudeleilla. Annos on myös täynnä kuitua, terveellisiä rasvoja ja A-, C- ja K-vitamiinia, joten makuhermojesi lisäksi myös ihosi kiittää sinua tästä mainiosta arkiateriasta!

Tämä ravintorikas keväinen pasta on täynnä elimistöä puhdistavia ainesosia. Lisäksi se jättää olosi kevyeksi, sillä tavallinen pasta korvataan kesäkurpitsanuudeleilla. Annos on myös täynnä kuitua, terveellisiä rasvoja ja A-, C- ja K-vitamiinia, joten makuhermojesi lisäksi myös ihosi kiittää sinua tästä mainiosta arkiateriasta!

Mitä tarvitset:


• 250 grammaa kesäkurpitsanuudeleita - nuudelit valmistuvat käden käänteessä tuoreesta kesäkurpitsasta spiraalileikkurilla tai vihanneskuorijalla, myös tavallinen pasta toimii
• 75 grammaa pakasteherneitä
• 10 parsan vartta hienonnettuna
• Valkosipulia tai salottisipulia oman maun mukaan
Kastike
• 60 grammaa raastettua parmesaania (säästä hieman tarjoilua varten)
• 2 kourallista pinaattia
• Tuoretta korianteria (säästä hieman tarjoilua varten)
• 1 kypsä avokado
• 1 rkl sitruunamehua
• 1 rkl ravintohiivaa
• 1 rkl oliiviöljyä
• 1.2 dl maitoa (esim. pähkinämaito sopii tähän hyvin)
• 1 rkl miso-tahnaa (voit sekoittaa maitoon myös puolikkaan kasvisliemikuution)

Ohjeet:


Laita kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja soseuta kunnes seos on rakenteeltaan tasainen. Kuumenna pannu keskilämmöllä oliiviöljyn ja valkosipulin kanssa ja paista hienonnetut parsat kypsiksi. Lisää salottisipulit, herneet ja kastike pannulle. Kun kastike on lämmin, lisää joukkoon kesäkurpitsanuudelit (tai keitetty pasta). Päälle vielä tuoretta korianteria ja raastettua parmesaania ja annos on valmis nautittavaksi!

VINKKI: Tuplaa reseptin ainekset ja laita ylijäämät talteen jääkaappiin. Laita annos seuraavana päivänä uuninkestävään astiaan, päälle loraus maitoa, kerros korppujauhoja ja oliivi- tai kookosöljyä. Kuumenna 200 asteessa noin 8 minuuttia tai kunnes korppujauhot ovat paahtuneet (maun mukaan).