Virpi_Mikkonen_collagen_picnic_2_1140x600.jpg

Kesäiset reseptit kauneuspiknikille

Panosta piknik-eväisiin Virpi Mikkosen (Instagram @vanelja) kauniin kesäisillä resepteillä. Nämä sokerittomat herkut vievät kielen mennessään, hivelevät silmää ja hellivät ihoa.

Collagen-Picnic-4_1140x600.jpg

Mangojellyt

Noin 16 kpl

Ihanan maukkaat ja trooppiset jellykarkit eivät sisällä ylimääräisistä sokeria ja hellivät ihoa kollageenin ja C-vitamiinin voimin.

10 liivatelehteä (+ kylmää vettä liottamiseen)
5 dl mangomehua
1 appelsiinin mehut
puolikkaan sitruunan mehut
2 kpl C-vitamiinikapselia
2 pussia The Solution -kollageenijauhetta
2 rkl kotimaista luomuhunajaa

Pinnalle:
syötäviä kukkia, kuten orvokkeja ja kamomillankukkia
+ kookoshiutaleita

Vuoan koko n. 20 x 20 cm (tai käytä silikonimuotteja)

Laita liivatelehdet pehmenemään kulhoon ja runsaaseen kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Annostele mangomehua noin ½ dl kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja laita lehdet kattilaan. Hämmennä kunnes lehdet ovat sulaneet mehuun. Ota kattila pois liedeltä. Annostele joukkoon loppuosa mehusta (4 dl). Purista joukkoon appelsiinin ja sitruunan mehut. Hämmennä joukkoon C-vitamiini ja hunaja. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, tai silikonimuotteihin. Anna karkkien jäähtyä jääkaapissa noin 5 tuntia, tai kunnes ne ovat kiinteitä. Puolivälissä ripottele pinnalle syötäviä kukkia ja kookoshiutaleita. Säilytä jaakaapissa tarjoiluun asti.

Collagen-Picnic-2_1140x600.jpg

Puutarha-sangria (alkoholiton)

3-4 annosta

Mahtavan raikas alkoholiton sangria saa makunsa ja voimansa tuoreista hedelmistä ja marjoista. Kauneustehoja tuo joukkoon sekoitettava kollageeni!

2 dl mansikoita
1 persikka
1 appelsiini
1 verigreippi
puolikas kurkku
2,5 dl vettä
2,5 dl rypälemehua (mehusta itse viinirypäleistä tai käytä valmista rypälemehua)
3 pussia The Solution -kollageenijauhetta
1 sitruunan mehut
5 dl vichyä

+jääpaloja tarjoiluun

Huuhtele mansikat ja leikkaa viipaleiksi. Pese hedelmät, poista siemenet ja leikkaa hedelmät lohkoiksi. Pese kurkku ja leikkaa viipaleiksi. Nosta hedelmät ja mansikat isoon kannuun tai boolimaljaan. Kaada sekaan vesi, rypälemehu ja sitruunan mehut. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunti. Ennen tarjoilua hämmennä joukkoon kollageenijauhe ja kaada sekaan vichy ja jääpalat.

Collagen-Picnic-5_1140x600.jpg

Piña Colada -smoothie

2-3 henkilölle

Helppo ja maukas piña coladasta inspiraationsa saanut smoothie on varma kesäherkku! Se on helppo ottaa mukaan vaikka piknikille, kun sen pakkaa pieniin pulloihin tai purkkeihin. C-vitamiinirikas ananas on myös täydellistä kauneusruokaa.

Smoothie:

1 pieni kypsä ananas
2 banaania (paloiteltuna ja pakastettuna)
2 dl kookosmaitoa
tarvittaessa hieman vettä tai kauramaitoa
2 pussia The Solution -kollageenijauhetta
1 tl kotimaista luomuhunajaa

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi smoothieksi. Lisää tarvittaessa nestettä, esimerkiksi vettä tai kauramaitoa, jotta saat koostumuksesta sopivan. Kasaa annokset laseihin tai pikkupulloihin siten, että lisäät pohjalle vanilja-chia-hyytelöä (ohje alla) ja kaadat päälle piña colada -smoothieta. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti. Koristele syötävillä kukilla.

Vanilja-chia-hyytelö:

3 dl kauramaitoa
1 tl vaniljauutetta
½ dl chia-siemeniä

Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Anna tekeytyä 10 minuuttia ja hämmennä uudelleen. Jätä paksuuntumaan jääkaappiin 1 tunniksi tai yön yli.

Lisää inspiraatiota: https://www.instagram.com/vanelja/

Tilaa herkkujen ihoa hoitava ainesosa, eli Oslo Skin Labin The Solution -kollageenijauhe täältä:

Virpi_Mikkonen_collagen_picnic_1140x600.jpg